Templates by BIGtheme NET

Bashkitë pa kandidatë politikë

Nga Ylli Manjani

Është e papranueshme që edhe përzgjedhja e kandidatëve për kryetarë bashkish të mbetet në pronësi të partive!

Veçanërisht Bashkia Tiranë përceptohet si fat-vendosja për drejtuesit e partive kryesore në vend, që do të thotë edhe e qeverisë.

Është e padrejtë kjo sjellje politike! Shumë e padrejtë madje!

Pse duhet të vendosin partitë për pusetat e pastrimin e rrugëve? Po për lejet e ndërtimit apo planet urbane, përse?!

Si ka mundësi që qytetet tona nuk prodhojnë kandidatë jo politikë për të administruar punët e qytetit?!

Po pse u dashka të harxhojmë kohë publike me debatin: “do kandidojë Erioni apo jo”?!

Erioni, meqë ra fjala, është pjesë e politikës. Pjesë aktive madje! Ai është talent i lindur për politikë dhe për mua një kandidat i denjë për të marrë drejtimin e PS.

Prandaj dhe duhet t’i hapet rruga qytetarëve të Tiranës të propozojnë njerëzit e tyre jo politikë, që të merren me qytetin pa e pasë mendjen tek PR politik për llogari të partisë dhe të ardhmes së tyre në parti!

Nuk ka vetëqeverisje me “dorën e ngrohtë” të partisë mbi supe!

Ky model na e shpifi! Mjaft më me lojën e bashkisë për partinë!

Opozita veçanërisht ka në dorë të “diktojë” standardin e qytetarisë, duke mbështetur kandidatë të qytetit dhe jo të forumeve.

PS të bëjë si të dojë, por ja vlen përplasja e standarteve: qytetari përballë politikës!

Opozita nuk mund të harxhojë kohë me analiza të kandidatëve politikë! Opozita ka shansin të rrjeshtohet me standardin: bashkitë në duart e qytetarëve dhe jo politikanëve.

Është koha për të ndarë partitë nga bashkitë!

Kush e bën këtë do ta mbështes me të gjithë fuqinë!

Titulli redaksional, i autorit: “Bashkitë politike duhet të kenë një fund!”

MUND TË KOMENTOSH

avatar
  Subscribe  
Më njofto