Templates by BIGtheme NET

Nikolla tërhiqet për njërën nga pikat, të tjerat i delegon

Ministrja e Arsimit, Nikolla, ka deklaruar se qeveria do e shfuqizojë nenin 4 të VKM-së, që është një nga 4 pikat e kërkuara prej studentëve që janë në ditën e dytë të protestës.

Më tej Nikolla premtoi përmirësim të kushteve të jetës në konvikte, ndërsa nuk e prano praninë e studentëve në bordet e administrimit, pasi sipas saj kjo praktikë nuk ekzsiston në asnjë universitet ndërkombëtar.

Por ajo tha se ato do të jenë të hapura për studentët. Ndërsa tha se qeveria nuk bën ulje e ngritje tarifash studimi por u kërkoi rektorëve dhe dekanëve që të bisedojnë me studentët për të arritur një zgjigje në një debat shterrues sesi mund të realizohet kjo gjë.

“Qeveria nuk bën as ulje e as ngritje të tarifave të studimit. Janë universitetet që i përcaktojnë ndaj jeni të lutur, rektorë e dekane, nën monitorimin nga Ministria e Arsimit që ju të shterroni me studentët një debat për mundësitë e realizimit.” – tha ndër të tjera Nikolla gjatë bashkëbisedimit me rektorët dhe dekanët e universiteteve në vend.

MUND TË KOMENTOSH

avatar
  Subscribe  
Më njofto