Templates by BIGtheme NET

“Karteli i ndërtimit” në Greqi çohet në Kushtetuese, kompanitë rrezikojnë mbylljen

Këshilli i Shtetit do të vendosë nëse kompanitë e ndërtimit që janë zbuluar se janë pjesë e një karteli ndërtimesh nga Komisioni i Konkurrencës, mund të vazhdojnë të marrin oferta dhe të zbatojnë kontrata shtetërore.

Rasti do të shqyrtohet në Gjykatën Kushtetuese të vendit në javët e ardhshme dhe ka lidhje me tenderin për projektin rrugor Aktio-Amvrakia.

Fitues i përkohshëm për këtë projekt është konsorciumi i Aktor me Terna, të cilat janë gjetur të dyja se janë pjesë e Kartelit dhe hynë në procedurën e zgjidhjes së Komisionit të Konkurrencës.

Sipas grekes “Kathimerini”, kompania italiane GD Infrastruture, e dyta në tenderin Aktio-Amvrakia, ka për qëllim të cojë rastin në CoS, duke argumentuar se grupet greke nuk duhet të kenë të drejtën të vazhdojnë të ofrojnë për projektet shtetërore, duke qenë se ata kanë pranuar fajin e tyre për miratimin e praktikave të kartelit.

Kompania italiane, e përfaqësuar në Greqi nga Michaniki, e cila nuk ishte përfshirë në praktikat e shtrembërimit të tregut, vë në dukje se vendimi i mbikëqyrësit të konkurrencës për procesin e shlyerjes nuk duhet të shfajësojë firmat fajtore.

MUND TË KOMENTOSH

avatar
  Subscribe  
Më njofto