Templates by BIGtheme NET

Kuvajti ndërton urën më të gjatë mbi ujë, i kushtoi 3.5 miliardë dollarë

Kuvajti inauguroi një nga urat më të gjata të detit në botë, aktualisht e katërta, duke shkurtuar një orë distancë me makinë nga kryeqyteti i vendit. 

Ura Sheikh Jaber, e quajtur pas Sheikh Jaber Al Sabah i cili mbretëroi gjatë Luftës së Gjirit, është 36 kilometra e gjatë, duke e bërë atë urën e katërt më të gjatë në botë.

Përafërsisht 80 për qind e urës është mbi ujë dhe do të lidhë qytetin Kuwait me Subiya, ku po ndërtohet një mega-qytet prej 100 miliardë dollarësh. Ura prej 3.6 miliardë dollarësh, e projektuar nga grupi i inxhinierisë dhe konsultimit me qendër në Paris, mori për t’u ndërtuar në katër vjet nga një konsorcium të udhëhequr nga Hyundai Engineering dhe Construction Co së bashku me grupin Kontraktues të Kombinuar të Kuvajtit.

Ura është projekti më i madh ndërtimor i Kuvajtit deri më tani. Përveç zonës së lirë dhe portit, Silk City parashikon një aeroport, një stadium olimpik, një kullë më e lartë se Burj Khalifa e Dubait dhe strehim për jo më shumë se 700,000 njerëz.    

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*