Studiuesit thanë të shtunën se kishin zbuluar një termopolium të freskët, ose banak të ushqimit të shpejtë, në një gjendje të jashtëzakonshme të ruajtur në Pompei.
Banaku i zbukuruar i rostiçerisë, i zbukuruar me modele polikromi dhe i ngrirë nga hiri vullkanik, u zbulua pjesërisht vitin e kaluar, por arkeologët shtrinë punën në vend për ta zbuluar atë në lavdinë e tij të plotë.
Pompeii u varros në një det me llavë të vluar kur vullkani në malin Vesuvius aty pranë shpërtheu në vitin 79 pas Krishtit, duke vrarë midis 2,000 dhe 15,000 njerëz.
Sidoqoftë, arkeologët vazhdojnë të bëjnë zbulime atje.
Thermopoliumi i Regio V në atë që ishte një kryqëzim me Silver Wedding Street dhe Alley of Ballconies ishte ekuivalenti i epokës Romake i një stende të ushqimit të shpejtë.
Më parë u zbulua një afresk që mbante një imazh të një nimfë Nereid hipur mbi një kalë deti dhe gladiatorë në luftime.
Në fazën e fundit të punës së tyre, arkeologët zbuluan një numër skenash ende të gjalla, duke përfshirë përshkrime të kafshëve që besohet të kenë qenë në menu, veçanërisht rosa dhe gjithashtu një gjel, për të shërbyer me verë ose pije të nxehtë.
Shkencëtarët ishin gjithashtu në gjendje të grumbullonin informacione të reja të çmuara mbi zakonet gastronomike në qytet që datojnë nga shpërthimi, i cili përfshiu Pompein dhe qytetin fqinj Herculaneum ndërsa ata u përpoqën të largoheshin vetëm për t’u përfshirë nga rrymat e lavës pyroklastike ose goditur nga ndërtesat në rënie.
Ekipi gjeti fragmente të kockave të rosave, si dhe mbetjet e derrave, dhive, peshqve dhe kërmijve në enët prej balte. Disa nga përbërësit ishin gatuar së bashku më tepër si një paella e epokës romake.
Fasulet e grimcuara fava, të përdorura për të modifikuar shijen e verës, u gjetën në fund të një kavanozi.