Vendosni fjalën kyçe....

Mal i Zi arrin marrëveshjen me bankat perëndimore për shlyerjen e kredisë ndaj Kinës

Ministri i Financave të Malit të Zi ka njoftuar arritjen e një marrëveshje me 3 banka perëndimore, 2 amerikane dhe një franceze, për pagesën e kredisë ndaj bankës kineze për ndërtimin e një autostrade në Podgoricë.

Ne kemi ulur normën e interesit për borxhin ndaj Exim Bank të Kinës nga 2% në dollarë në 0.88% në euro”, shkruan Pobjeda që i referohet Ministrit të Financave.

Mali i Zi më parë i ka kërkuar BE-së ndihmë për të shlyer një hua prek $ 1 miliardë kineze për një projekt të papërfunduar të autostradës që ka dëmtuar financat e tij.

Në 2014, vendi nënshkroi një marrëveshje me ExIm Bank të Kinës për të financuar 85 përqind të kostos së një rruge me një hua me vlerë gati 1 miliard dollarë, shkroi dje Financial Times.