Vendosni fjalën kyçe....

Brisbane në Australi do presë Olimpiadën 2032

Brisbane do të presë edicionin e vitit 2032 të Lojërave Olimpike dhe Paraolimpike, është njoftuar, pas një ‘votimi të pakontestuar’ në Tokioduke bërë që Olimpiada të kthehet në Australi për herë të parë që nga Sidnei 2000.

Zyrtarët në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar (IOC) kishin këmbëngulur se vendimi për t’i dhënë organizimin e Olimpiadës qytetit të Brisbane nuk ishte një ‘marrëveshje e kryer’ edhe pse qyteti ishte zgjedhja e parapëlqyer e organizatës dhe oferta në thelb nuk përballej me asnjë konkurrencë.

Vendi kryesor për ngjarjet olimpike të Brisbane do të jetë Ground Cricket Brisbane, i njohur zakonisht si Gabba. Janë planifikuar dy fshatra atletësh – një në Brisbane dhe një tjetër në Gold Coast.

Pasi njoftimi u pohua, brigjet e lumit CBD të Brisbane shpërthyen në një festë fishekzjarresh e cila ishte planifikuar më herët.

Në garë për organizimin e Olimpiadës 2032 ishin edhe Doha në Katar dhe Budapest në Hungari.