Vendosni fjalën kyçe....

Blog

Një kryeministër me integritet është zgjidhja

Nga Aranita Brahaj Qeveritë e pandershme i trajtojnë “ #Kontraktimet #Koeruptive e #Klienteliste” si çështje ‘ekomandimesh’. Çdo vit Agjencia e Prokurimeve Publike bën një analizë vjetore ku nxjerr edhe rekomandime. Kjo ka ndodhur qëkur tenderët bëheshin me zarf e jo me sistem. Të flasësh për rekomandime që shkojnë deri tek…

Dhe jeta në spitalin psikiatrik, vazhdon

Nga Klodian Tomorri Qeveria ndryshon Kushtetutën e Financave Publike. Shtyn konsolidimin fiskal për vitin 2024. Dmth  i jep vetes të drejtë të qeverisë gjithë mandatin duke zgjatur dorën lirshëm në treg për të marrë borxh sa të ketë qejf. E bën me Akt Normativ, që të mos e bezdisë njeri…

Përse dizinformon Jorida Tabaku?

Blog-Autor: Endri Meksi Asnjë nga shoqëritë e reja që janë autorizuar për fiskalizimin nuk ka çmim 2000 euro në vit! Dhe çmimet më të larta i kanë shoqëritë e kasave të Berishes e Bodes, si dhe 2 nga shoqëritë e kontabilitetit, që megjithëse kanë 15 vite në treg nuk ulin…

Për lekë

Nga Sokol Shameti Policia sigurisht që është e fundit që mund të përgjigjet. Ajo është si të gjithë, më shumë një spektatore e çmeritur për çka po ndodh këto ditë në Shqipëri në formën e një shthurjeje të përgjithshme që ti e sheh në mënyrën skizofrenike sesi udhëtohet nëpër rrugë…