Templates by BIGtheme NET

Blog

Dështimet shqiptare sollën “Jo”-në e Holandës

Nga Vincent Triest Pas vendimit të parlamentit holandez për të mos lejuar hapjen e negociatave midis Shqipërisë dhe Bashkimit Europian, në Shqipëri kanë nisur diskutimet se kush është fajtori i gjithë kësaj historie. Me muaj të tërë në Shqipëri nga politikanët shqiptar u pretendua që vendi është me pranë se kurrë integrimit. Pavarësisht që kjo tashme u tregua e pavërtetë, ...

Lexo me teper »

Aktorët në takim duhet t’i shkojnë me vezë

Nga ANDY Warhol* 10 ditët e fundit, sidomos ngjarja e djeshme në Komisionin e Medias, na shërbyen për të parë se kush është realisht Erion Veliaj, dhunën, arrogancën e tij dhe rrugaçërinë e maskuar me thënie tironsish. Mjaftuan disa aktorë teatri që më në fund të tregonin një dinjitet të tyrin dhe Veliaj nga padurimi e presioni që ka nga ...

Lexo me teper »

Mjaft me teatrin

Nga Sokol Shameti Kjo nuk është luftë për teatrin. Kush e quan të atillë ndihmon në përhapjen e mjegullës për të cilën kanë nevojë ujqërit. Le ta nisim duke e korrigjuar të gjithë mënyrën e të folurit. Kjo është luftë për territorin. Për territorin publik ku rastis që kësaj radhe të ndodhet një teatër. Por për një territor të ngjashëm ...

Lexo me teper »

Shqipëria shitet me ligj të veçantë 

Nga Klodian Tomorri Në dy muajt e fundit qeveria ka bërë dy ligje të jashtëzakonshme. I pari, është ai që përcakton procedurën e veçantë për negocimin dhe lidhjen e kontratës ndërmjet shtetit shqiptar dhe shoqërive “Cengiz Construction & Kalyon & Kolin Construction për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës. I dyti është ai “Për Përcaktimin e Procedurës së Veçantë për Negocim ...

Lexo me teper »

Çfarë nuk më la Veliaj t’i thosha

Nga Mirela Jorgo Historia e Teatrit Kombëtar ka brenda dhe zanafillën e truallit në të cilën po përpiqen me të gjitha mënyrat për ta fshehur. Dikur ky truall bashkë me sheshin Skënderbe ka qënë pronë e familjes Libohova. Ky truall u ble ne 3 nëntor të 1938 nga Francesco Jacomoni si San Savino, lindur në Reggio Calabria , me banim ...

Lexo me teper »

Pse njerëzit nuk u bashkohen protestave për teatrin

Nga Valbona Sulçe Sepse njerëzit nuk kanë teatër. Në vend të teatrove, japin “shfaqje” politikanët dhe ministrat. Kjo foto është marrë nga turi i llogaridhënies në Lushnje. Me gjasë duhet të jetë qendra kulturore Vaçe Zela, pasi nuk gjeta referencë në asnjë artikull lidhur me vendin ku mbahej aktiviteti (mesa duket detaj i parëndësishëm). Duket një sallë e mirë, nga ...

Lexo me teper »

Teatri s’mund të preket, i përket historisë kombëtare!

Blog Autor: Artan Fuga Kush ve dorë mbi ndërtesën e teatrit kombëtar, njësoj si t’i ketë vënë minat monumentit Nëna Shqipëri! Godina e teatrit kombëtar simbolizon materialisht dhe në përmasa reale historinë dhe trashëgimin e teatrit shqiptar që bashkë me gjuhën, median e shkruar, pra edhe teatri kanë mbajtur gjallë kombin gjatë shekullit të XX. Kush vendos dorën e vet ...

Lexo me teper »

Pesë ‘sëmundjet’ që prekin gazetarët në Shqipëri

Blog Autor: Armand Bajrami 1. Iafutkotia Gazetari ka gjithmonë një argument që kolegu i tij ia ka futur kot. Sëmundje e lehtë që prek zakonisht të rinjtë në këtë profesion. Duhen pak vite eksperiencë për të kuptuar nëse kolegu duhet këshilluar, korigjuar, apo përgëzuar. 2. Parasetidija Eshte një problem që i kap gazetarët për shkaqe të mistershme. Kjo të bën ...

Lexo me teper »

Prokurorja 69-she e përkohshme!

Nga Flamur Vezaj “E shikoj Prokurorinë në kaos, Prokurorët janë të demotivuar, pasi emërimet apo shkarkimet nuk kanë lidhje me meritën e tyre. Ka vështirësi në implementimin e Reformës në Drejtësi. Ka shpërndarje të pabarabartë të ngarkesës në punë”-Arta Marku para komisionit si kandidate për Prokuroren e Përgjithshme të Përkohshme! Edhe pse kanë kaluar gati 6 muaj që kur hyri ...

Lexo me teper »

Bashkitë pa kandidatë politikë

Nga Ylli Manjani Është e papranueshme që edhe përzgjedhja e kandidatëve për kryetarë bashkish të mbetet në pronësi të partive! Veçanërisht Bashkia Tiranë përceptohet si fat-vendosja për drejtuesit e partive kryesore në vend, që do të thotë edhe e qeverisë. Është e padrejtë kjo sjellje politike! Shumë e padrejtë madje! Pse duhet të vendosin partitë për pusetat e pastrimin e ...

Lexo me teper »