Templates by BIGtheme NET

Editorial

10 strategji të Diversionit

Nga Noam Chomsky “10 strategji të diversionit”… rregullat bazë të manipulimit mbi të cilat bazohen pushtetet në krizë legjitimiteti. Populli duhet ta ketë gjithnjë mendjen të zënë me tjetër gjësend dhe jo me problemet e vërteta. Për këtë: T’ia largosh vijimisht vëmendjen nga problemet sociale reale duke e kthyer drejt çështjeve më të vogla, por me ndikim të madh emocional. ...

Lexo me teper »

Afera e Mbetjeve

Nga Klodian Tomorri Një ditë më parë Agjencia Kombëtare e Ujësjellës Kanalizimeve lajmëroi fituesin e tenderit 15 milionë euro për mbylljen e venddepozitimit të mbetjeve në Porto Romano. E gjithë procedura u zhvillua e fshehtë, me negocim të drejtëpërdrejtë dhe kontrata e majme iu dha një kompanie të regjistruar vetëm tre muaj më parë. Por ky është vetëm hapi i ...

Lexo me teper »

Pse nuk është e lehtë të emigrosh në Gjermani?

Nga Ela Wamsler për Hashtag.al Mungesa e punonjësve të kualifikuar apo profesionistëve në Gjermani është kthyer në një problem serioz. Sipas të dhënave nga Dhoma Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë (DIHK), 56% e bizneseve gjermane vuajnë nga mungesa e stafit profesional, ndërsa 1/3 e këtyre kompanive kanë punësuar punëtorë specialistë nga vendet e BE-së dhe jashtë BE-së përgjatë viteve të ...

Lexo me teper »

Protestë për median në Tiranë? Jo, faleminderit

   Nga Habjon Hasani Jam menduar ca nëse duhej ta shkruaja këtë shkrim. Kam ngurruar thuajse 72 orë, por ndoshta nga leximi në vijim do i kuptoni dhe motivet e ngurrimit. Për lehtësi, shkrimin e kam konceptuar në 3 seksione të ndryshme, biçim “vetërrëfimi” duke trajtuar 3 problemet që mendoj se janë më kryesoret, ndërsa tregimi i përvojës personale besoj ...

Lexo me teper »

Porno lajmet

Nga Klodian Tomorri Policja eskortë i tha në telefon Zogut se nuk është në rregull nga ajo poshtë dhe se i ka thënë doktoresha që duhet të vazhdojë kurën. Po deshe ta çoj edhe me foto që ta shohësh se jam me perioda- i ka thënë. Dhe të gjitha këto i marrin mediat dhe i vënë me shkronja të mëdha ...

Lexo me teper »

Opozita nuk duhet të mbështetet pa kushte

Nga Vehap Kola Komunitetet me rrjetë më të dendur horizontale të organizimit civil janë në gjendje të ndërtojnë më mirë normat e besimit, reciprocitetit dhe angazhimit qytetar, sipas politologut Robert Putnam. Këto norma çojnë drejt demokratizimit dhe funksionimit të mirë të demokracive pjesëmarrëse. Shoqëritë me një rrjetë të dendur horizontale Putnam i krahason me komunitetet që ngrihen përreth rrjetave vertikale ...

Lexo me teper »

Një rrëfim mes traumës dhe shpresës

  Nga Jona Dividi Ishte mëngjesi i datës 27 Nëntor, një ditë pas tërmetit i cili shkaktoi trishtim dhe dhimbje tek të gjithë, Ankthi e frika vazhdonte pambarim, kur mendoje për jetët e njerëzve që vazhdonin të gjendeshin poshtë rrënojave. Ankthi, paniku e frika na kishte pushtuar dhe dukej sikur nuk donte të na linte të qetë. Edhe pse pothuajse ...

Lexo me teper »

Injorojeni kërcënuesin buxhet-shpuar

Nga Habjon Hasani Injorojeni kërcënimin e Edi Ramës për median. Është kurth. Ka 48 orë që Edi Rama e ka parë veten jashtë loje, askush nuk kishte nevojë për të, qytetarët u lidhën dhe u organizuan me njëri tjetrin. E vetmja gjë që i kërkuan ishte të mos taksonte ndihmat që vinin nga Kosova. Edi Rama këto 48 orë kuptoi ...

Lexo me teper »

Pak ERTV për Baronin Nopcsa

Nga Aurel Plasari Reagim Titulli “Zbulohen 8 vëllime me dorëshkrime të rralla të Baron Nopças për Shqipërinë në Bibliotekën Kombëtare” është një akt idiotësie i asaj skote gazetarie që asnjëherë nuk mban përgjegjësi për idiotësitë që shpërndan në publik. Përfytyroni mbas një idiotësie – po e përsëris termin – si kjo të lexosh edhe uebsajtin në fjalë se si e ...

Lexo me teper »

Pyka(t)

Alias-Autor: Jozef Shvejk Në Facebook ka vite që qarkullon një mërzi karshi politikës shqiptare. Asgjë e jashtëzakonshme, Europa dhe mbi të gjithë perëndimi i cili ka kaluar shumë etapa në politikë dhe shtetformim vuan nga e njëjta sindromë. Mirëpo nëse në Anglinë e BREXIT shumë intelektualë kanë shprehur neverinë ndaj logjikës referendare (vetë Partia Konservatore ka qenë kundër Referendumeve në ...

Lexo me teper »