Templates by BIGtheme NET

Në 10 vite, familjet greke humbin 28% të aseteve

Familjet greke humbën 27.9 për qind të aseteve të tyre në dekadën 2008 – 2018. Analistët e huadhënësve thonë se kjo rënie ishte më e madhja në Eurozonë, e ndjekur nga ato të regjistruara në Spanjë, Itali dhe Qipro, ndërsa Gjermania fitoi përfitime të konsiderueshme gjatë të njëjtës periudhë.

Portugalia gjithashtu pa një rritje, edhe pse vendi ka kaluar edhe përmes një programi ekonomik të riorganizimit, pasi ai ka përfituar nga rritja e çmimeve të pronës në vitet e fundit.

“Familjet në Greqi kanë shënuar rënien më të madhe në pasuri jofinanciare të eurozonës pas homologëve të tyre në Spanjë, një zhvillim që kryesisht rezulton nga rrëshqitja në tregun grek të pronave në vitet e mëparshme. Megjithatë, prona aktualisht po tregon shenja të rimëkëmbjes si në pronat rezidenciale ashtu edhe në atë komerciale, me indeksin e çmimeve të banesave që rritet 1.3 për qind në periudhën janar-shtator 2018 në baza vjetore, ndërkohë që indekset e çmimeve për zyrat dhe hapësirat e shitjes me pakicë janë rritur 7.4 për qind, përkatësisht me 3.1 për qind”, njofton në buletinin javor, Alpha Bank.

Buletini Alpha vë në dukje se pritjet e familjeve në lidhje me kapacitetin e tyre të shpenzimeve, kushtet e punësimit dhe gjendjen e përgjithshme ekonomike janë në rritje.

MUND TË KOMENTOSH

avatar
  Subscribe  
Më njofto