Templates by BIGtheme NET

Formohet qeveria e re e BE-së, një hungarez si komisionet për zgjerim

Pas zgjedhjes së drejtuesve kryesor të Bashkimit Evropian është zgjedhur edhe qeveria duke i dhënë formë strukturave me drejtuesit e rinj në Komisionin Evropian.

Nën drejtimin e Leyen Komisioni i ardhshëm i BE do të ketë në përbërjen e tij më shumë femra.

Do të ketë thuajse një përfaqësim të barabartë, skomisioni do të përbëhet nga dymbëdhjetë femra dhe katërmbëdhjetë meshkuj.

“Sot jam e lumtur të paraqesë Komisionin tim të balancuar, të zhdërvjellët dhe modern, i cili drejtohet me vendosmëri, i përqendruar qartë në çështjet që kemi në duar dhe jep përgjigje”, shkruan Von Der Leyen.

Komisioneri për Zgjerim, do të jetë hungarezi László Trócsányi, i cili është njëkohësisht edhe anëtar i Parlamentit Evropian. Më parë, ai ka shërbyer si ambasador i Hungarisë në Francë dhe ministër i Drejtësisë për pesë vite.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*