Vendosni fjalën kyçe....

Policia britanike zbulon emrat e 39 migrantëve që u gjetën të vdekur në kamion

39 migrantët vietnamezë që u gjetën të vdekur në një kamion frigoriferik në Essex janë identifikuar të gjithë nga policia britanike, e cila ka zbuluar emrat e tyre.

BBC” shkruan se mes viktimave ishin dhe dhjetë adoleshentë, dy prej të cilëve ishin vetëm 15-vjeç.

Trupat e tyre u gjetën në një rimorkio kamioni, në një park industrial më 23 tetor.

“Ky ishte një proces tepër i rëndësishëm dhe ekipi ynë është duke punuar shumë për të sjellë përgjigje për familjet e shqetësuara që kanë frikë se të dashurit e tyre mund të jetë në mesin e atyre që e përfunduan udhëtimin tragjik në brigjet tona. Prioriteti ynë ka qenë të identifikojmë viktimat, të ruajmë dinjitetin e atyre që kanë vdekur dhe të mbështesin miqtë dhe familjet e viktimave.”, tha për mediet ndihmësi i Shefit të Përhershëm, Tim Smith.

Shoferi i kamionit, Maurice Robinson, nga Irlanda Veriore, vijon të mbahet në paraburgim i akuzuar për vrasje. Kanë filluar dhe procedimet për ekstradimin e 22-vjeçarit Eamonn Harrison, i cili u arrestua në Dublin. Policia po kërkon gjithashtu dy vëllezër nga Irlanda e Veriut, Ronan dhe Christopher Hughes.

Lidhur me vdekjen e 39 migrantëve, ka pasur dhe 11 arrestime në dy provinca të Vietnamit.

Viktimat janë:

 1. Pham Thi Tra My, një grua 26-vjeçare nga Ha Tinh
 2. Nguyen Dinh Luong, burrë 20-vjeçar nga Ha Tinh
 3. Nguyen Huy Phong, një burrë 35-vjeçar nga Ha Tinh
 4. Vo Nhan Du, burrë 19 vjeç nga Ha Tinh
 5. Tran Manh Hung, një burrë 37-vjeçar nga Ha Tinh
 6. Tran Khanh Tho, një burrë 18-vjeçar nga Ha Tinh
 7. Vo Van Linh, një burrë 25-vjeçar nga Ha Tinh
 8. Nguyen Van Nhan, një burrë 33-vjeçar nga Ha Tinh
 9. Bui Phan Thang, një burrë 37-vjeçar nga Ha Tinh
 10. Nguyen Huy Hung, djali 15-vjeçar nga Ha Tinh
 11. Tran Thi Tho, grua 21-vjeçare nga Nghe An
 12. Bui Thi Nhung, grua 19-vjeçare nga Nghe An
 13. Vo Ngoc Nam, një burrë 28-vjeçar nga Nghe An
 14. Nguyen Dinh Tu, një burrë 26-vjeçar nga Nghe An
 15. Le Van Ha, një burrë 30-vjeçar nga Nghe An
 16. Tran Thi Ngoc, grua 19-vjeçare nga Nghe An
 17. Nguyen Van Hung, një burrë 33-vjeçar nga Nghe An
 18. Hoang Van Tiep, një burrë 18-vjeçar nga Nghe An
 19. Cao Tien Dung, një burrë 37-vjeçar nga Nghe An
 20. Cao Huy Thanh, një burrë 33-vjeçar nga Nghe An
 21. Tran Thi Mai Nhung, grua 18-vjeçare nga Nghe An
 22. Nguyen Minh Quang, burrë 20-vjeçar nga Nghe An
 23. Le Trong Thanh, një burrë 44-vjeçar nga Dien Chau
 24. Pham Thi Ngoc Oanh, grua 28-vjeçare nga Nghe An
 25. Hoang Van Hoi, një burrë 24-vjeçar nga Nghe An
 26. Nguyen Tho Tuan, një burrë 25-vjeçar nga Nghe An
 27. Dang Huu Tuyen, një burrë 22-vjeçar nga Nghe An
 28. Nguyen Trong Thai, burrë 26-vjeçar nga Nghe An
 29. Nguyen Van Hiep, një burrë 24-vjeçar nga Nghe An
 30. Nguyen Thi Van, grua 35-vjeçare nga Nghe An
 31. Tran Hai Loc, një burrë 35-vjeçar nga Nghe An
 32. Duong Minh Tuan, një burrë 27-vjeçar nga Quang Binh
 33. Nguyen Ngoc Ha, burrë 32-vjeçar nga Quang Binh
 34. Nguyen Tien Dung, një burrë 33-vjeçar nga Quang, Binh
 35. Phan Thi Thanh, grua 41-vjeçare nga Hai Phong
 36. Nguyen Ba Vu Hung, një burrë 34-vjeçar nga Thua Tien Hue
 37. Dinh Dinh Thai Quyen, një burrë 18-vjeçar nga Hai Phong
 38. Tran Ngoc Hieu, djali 17-vjeçar nga Hai Duong
 39. Dinh Dinh Binh, djali 15-vjeçar nga Hai Phong