Templates by BIGtheme NET

Konferenca e donatorëve, lista e dhurimeve sipas vendeve

Franca i ka dhuruar Shqipërisë 100 milionë euro, si ndihmë për rindërtimin e vendit pas tërmetit.

Italia ndërkohë ka dhuruar 65 milionë përveç shteteve të tjera që kanë dhuruar shuma më të vogla.

‘Kemi nënshkruar me kryeministrin Edi Rama një kontratë që synon të realizojmë projekte. Ne do të financojmë projekte në vlerë 100 mln euro. Përveç kësaj japim hua për 60 mln euro për rindërtimin e sistemit ujor të Shqipërisë, 1 mln në formën e ndihmën humanitare që ne e vumë menjëherë në dispozicion pas katastrofës. Shpresoj që kontributi ynë do ta ndihmojë Shqipërisë’, tha ministri i jashtëm francez.

Lista e dhurimeve sipas shteteve deri tani

BE: 100 milionë euro

KE: 15 milionë euro

Holanda: 3 milionë euro

Danimarka: 2.7 milionë euro

Suedia: 5.6 milionë euro

Gjermania: 11 milionë euro

Franca: 100 milionë euro

Italia: 65 milionë euro

Polonia: 2.7 milionë euro

Greqia: 2.5 milionë euro dhe ndërtimin e 200 shtëpive

Sllovakia: 250 mijë euro (për rindërtimin e shkollave)

Austria: 1 milion euro

Çekia: 9.5 milionë koruna

Sllovenia: 300 mijë euro (për ndërtimin e një shkolle)

Finlanda: 300 mijë euro

Portugalia: Vetëm asistencë teknike

Luksemburg: 100 mijë euro

Bullgaria: 120 mijë euro

Malta: Asnjë lekë

Rumania: 2 milionë lei

Qipro: 9.5 milionë korona çeke

Hungaria: 250 mijë euro (për rindërtimin e kishave)

Irlanda: 300 mijë euro

Spanja: 250 mijë euro

Mali i Zi: 500 mijë euro

Serbia: 2 milionë euro grant

Maqedonia e Veriut: 6 milionë denar

Kosova: 200 mijë euro

Bosnja-Hercegovina: 50 mijë euro

Turqia: 46.3 milionë euro

 

 

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*