Vendosni fjalën kyçe....

“Pikat kufitare tokësore të Shqipërisë me fqinjët s’janë mbyllur” – Njoftimi i policisë

Policia ka mohuar mbylljen e kufirit të Shqipërisë me Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Greqinë.

Sqarimi është bërë nëpërmjet një njoftimi zyrtar ku thuhet se kufijtë vijojnë të hapur por po zbatohen të gjitha rekomandimet për të shmangur përhapjen e Covid-19.

Njëkohësisht policia këshillon qytetarët që të zvogëlojnë lëvizjet me mjete në qytetet ku kjo gjë është ndaluar.

Njoftimi

Nisur nga disa lajme që qarkullojnë në media online në Shqipëri e Kosovë, se janë mbyllur pikat e kalimit me Kosovën, bëjmë me dije se:

Të gjitha pikat e kalimit me Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Greqinë, janë funksionale dhe vijon përpunimi i dokumentacionit të qytetarëve dhe automjeteve, duke respektuar dhe zbatuar masat e marra për mbrojtjen nga COVID-2019, si dhe për parandalimin e përhapjes së tij.

Pika e Kalimit Kufitar në Qafë Botë, Sarandë, është funksionale. Për momentin, pika nga pala greke është e mbyllur sepse po kryejnë dizinfektimin dhe menjëherë në përfundim të dizinfektimit, edhe nga pala greke do jetë e hapur.

Policia Kufitare kërkon mirëkuptimin dhe bashkëpunimin e medias. Para se të publikojnë lajme të marrin konfirmim zyrtar, për të mos krijuar panik apo dizinformim tek qytetarët.

Policia e Shtetit këshillon që qytetarët të minimizojnë lëvizjen me mjete në qytetet ku është ndaluar qarkullimi apo në drejtim të qyteteve ku ka Pika Kufitare.

Policia Kufitare po plotëson të gjitha detyrimet për intervistimin e plotësimin e formularëve në të gjitha PKK-të, për të bërë të mundur ndjekjen në vijim të rasteve të dyshuara për shtetas shqiptarë apo të huaj që hyjnë në Shqipëri dhe mund të jenë të infektuar potencialë me COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *