Templates by BIGtheme NET

6 hapa që duhet të ndërmarrë çdo qeveri sipas OBSH-së për të luftuar koronavirusin

Me më shumë se një miliard njerëz të rinj të mbyllur këtë javë, Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) kishte një kërkesë të thjeshtë: Mos e humbni këtë mundësi.

Masat distancës fizike, siç janë bllokimet, ngadalësojnë përhapjen e virusit, paralajmëruan zyrtarët e OBSH. Ata nuk mund ta zhdukin atë. Ngjarjet e anuluara, shkollat e mbyllura dhe urdhrat e qëndrimit në shtëpi i blejnë vendet kohë për të zhvilluar masa të synuara për të sulmuar virusin.

Bllokimet kanë krijuar një dritare të dytë të mundësive, tha Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus. Por ndërsa rastet e raportuara u rritën mbi 450,000 këtë javë, ajo dritare po mbyllet.

“Ne kemi kapërcyer shumë pandemi dhe kriza më parë,” tha Drejtori i Përgjithshëm. “Ne gjithashtu do ta kapërcejmë këtë. Pyetja është se çfarë çmimi do të paguajmë.”

“Tashmë kemi humbur mbi 16,000 jetë,” shtoi ai. “Ne e dimë se do të humbasim më shumë. Sa më shumë do të përcaktohen nga veprimet që ndërmarrim dhe vendimet që marrim tani.”

Për këtë qëllim, Drejtori i Përgjithshëm parashtroi gjashtë hapa që çdo vend mund të ndërmarrë, pavarësisht nga madhësia apo skenari i tij, për të luftuar virusin.

  1. Zgjeroni, trajnoni dhe poziciononi forcën tuaj të shëndetit publik.
  2. Zbatoni një sistem për të gjetur çdo rast të dyshuar.
  3. Rritja e kapacitetit të testimit dhe disponueshmërinë.
  4. Identifikoni dhe përshtatni objektet kryesore që do të përdorni për të trajtuar dhe izoluar pacientët.
  5. Hartoni një plan të qartë për të karantinuar kontaktet.
  6. Përqendroni të gjithë qeverinë mbi shtypjen dhe përmbajtjen e COVID-19.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*