Templates by BIGtheme NET

Kroacia hap kufijtë me 10 vende pa kushte sanitare

Pasi qëndroi e mbyllur si shtet për shkak të koronavirusit, Kroacia ka hapur kufijtë me 10 vende në kuadër të lehtësimit të masave kundër pandemisë. Qytetarët e Çekisë, Hungarisë, Austrisë, Estonisë, Lituanisë, Letonisë, Polonisë, Sllovenisë, Gjermanisë dhe Sllovakisë, tani mund të hyjnë në territorin kroat, me kushte të njëjta sikurse para pandemisë.

Ministri i Brendshëm i Kroacisë, Davor Bozhinoviq tha se qytetarët e këtyre vendeve që hyjnë në Kroaci, do të regjistrohen dhe do t’ju merren të dhënat për vendin e qëndrimit, numrat e telefonit dhe adresa e postës elektronike. Ai tha se qytetarët mund të dërgojnë të dhënat – para udhëtimit – edhe përmes formularit në faqen e internetit entercroatia.mup.hr.

Kjo faqe e internetit aktualisht është në gjuhën angleze dhe kroate dhe në ditët në vijim, do të përkthehet edhe në dhjetra gjuhë tjera.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*