Templates by BIGtheme NET

Qyteti i Minneapolis shpenzon 63 mijë dollarë për sigurinë private të tre anëtarëve të këshillit Bashkiak

Qyteti i Minneapolis ka shpenzuar 63,000 dollarë për sigurinë private për tre anëtarë të këshillit të qytetit, të cilët pretendojnë se kanë marrë kërcënimeve gjatë javëve të fundit.

Tre anëtarë të këshillit, të cilët u zotuan të kërkojnë një zëvendësim për departamentin e policisë së qytetit ku të premten “përparuan me një masë votimi të propozuar duke u kërkuar votuesve të krijonin një Departament të ri të Sigurisë në Komunitet për Parandalimin e Dhunës”, po marrin mbrojte të sigurisë private të financuara nga qyteti pasi pretendojnë se kanë marrë kërcënime javët e fundit. Mbrojtja i është dhënë nga firmat Aegis dhe BelCom, dhe po i kushton qytetit afërsisht 4500 dollarë në ditë.

Siç raporton Fox 9, tre anëtarët e këshillit që kanë mbrojtje të sigurisë janë “Andrea Jenkins (Ward 8), dhe Phillipe Cunningham (Ward 4), dhe Alondra Cano (Ward 9)”.

Cano nuk e komentoi çështjen, ndërsa Cunningham tha se siguria private ishte e përkohshme. Ai përfundimisht tha se nuk ishte i kënaqur “duke diskutuar publikisht kërcënimet me vdekje kundër meje ose nivelin e sigurisë që unë aktualisht kam për të më mbrojtur mua nga ato kërcënime.”

Sidoqoftë, Këshilltarja Jenkins tha që ajo kishte kërkuar siguri që nga koha kur u betua në pozicionin e saj dhe shtoi se shqetësohet nga “numri i madh i nacionalistëve të bardhë në qytet si dhe mesazhet e tjera kërcënuese që kam marrë.”

Jenkins, tha se ka marrë kërcënime dhe sulme për identitetin e saj gjinor dhe përkatësinë etnike, konkretisht, pranoi se nuk ka raportuar kërcënimet për Policinë e Minneapolis – të cilën këshilli e ka zhvendosur për ta shfuqizuar – duke sugjeruar se ajo është konsumuar shumë nga “kryengritja globale ”duke dominuar narracionin kombëtar.

“Një zëdhënës për Policinë në Minneapolis i tha FOX 9 se departamenti nuk ka ndonjë raport të fundit të policisë për kërcënime ndaj anëtarëve të këshillit të qytetit. Shtë e mundur që një raport mund të ishte paraqitur në fshehtësi, “raportoi dalja.

Presidentja e Këshillit Bashkiak në Minneapolis Lisa Bender ka premtuar se këshilli “do të çmontojë Departamentin e Policisë në Minneapolis dhe do ta zëvendësojë atë me një model të ri transformues të sigurisë publike”.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*