Templates by BIGtheme NET

Mali i Zi aprovon ligjin që lejon martesat e gjinisë së njëjtë

Sot deputetët e Kuvendit të Malit të Zi miratuan ligjin ku lejon martesën e personave me gjini të njëjtë.

Për miratimin e këtij projektligji ishte e nevojshme mbështetja e 41 deputetëve, derisa 42 të tillë votuan pro.

Ligji u mbështet nga deputetët e DPS, SD, SDP, deputeti i Partisë Liberale Andrija Pooviç dhe deputeti i DEMOS Nedjeljko Rudovic.

E Forumi i Progresit të LGBTI-së tha se ky është një hap historik në Luftën për Barazi, në luftën për të drejtat e njeriut dhe personat e komunitetit LGBTI në Malin e Zi.

“Ky është një hap i madh përpara për shoqërinë malazeze, në gëzimin e veçantë të të gjithë komunitetit LGBTI. Si një organizatë që ka mbrojtur për vite me radhë njohjen ligjore të bashkësive të të njëjtit seks dhe si pjesëmarrës aktivë në Grupin e Punës që krijoi këtë ligj, ne jemi shumë të lumtur për këtë përfundim të shumëpritur”, thonë përfaqësuesit e komunitetit LGBTI në Mal të Zi.

 Ajo që mbetet thelbësore tani – zbatimi i këtij ligji në praktikë – është hapi tjetër i madh në procesin e mbrojtjes së të drejtave të njeriut të njerëzve LGBTI “, thuhet në deklaratë.

Bojana Jokić nga LGBT tha se edhe pse votimi i sotëm është një gjë e shkëlqyeshme për Malin e Zi. Ajo gjithashtu tha se “Unë dua të shikoj shkurtimisht ngjarjet që kanë tronditur shoqërinë tonë në javët e fundit. Si aktiviste dhe qytetare, unë shpresoj që ky ligj të aplikohet edhe në praktikë”.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*