Templates by BIGtheme NET

Akuza për abuzim me detyrën gjatë pandemisë, bastisen banesat dhe zyrat e ish-kryeministrit e ministrave në Francë

Policia ka bastisur zyrat e disa zyrtarëve të lartë francezë. Aksioni ka të bëjë me hetimin e prokurorisë franceze për reagimin e trajtimin e pandemisë Covid-19 nga ana e zyrtarëve të lartë të qeverisë.

Kontrollet u kryen në rezidencat dhe zyrat e ministrit të Shëndetësisë, Olivier Veran, drejtorit të Përgjithshëm të Shëndetësisë, Jerome Salomon dhe në shtëpinë e ish-ministres së Shëndetësisë Agnes Buzyn, ish-zëdhënëses së qeverisë, Sibeth Ndiaye dhe ish-kryeministrit, Edouard Philippe, sipas TV BFM.

Kërkimet janë pjesë e një hetimi gjyqësor që u hap në 3 korrik në Gjykatën e Drejtësisë të Republikës së Francës (CJR). Akuzat përfshijnë ‘heqjen dorë nga luftimi i një katastrofe’ siç e përcakton ligji.

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Gjykatës së Kasacionit hapi një hetim gjyqësor më 7 korrik përmes komitetit hetimor të CJR-së për të përcaktuar nëse ministrat mund të kenë kryer vepra penale në menaxhimin e krizës shëndetësore.

CJR-ja kishte marrë fillimisht 90 ankesa kundër ministrave, nëntë prej të cilave ishin mjaftueshëm të pranueshme për të hapur një hetim. CJR-ja është i vetmi organ qeveritar i autorizuar në Francë për të gjykuar veprimet e kryera nga zyrtarët.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*