Templates by BIGtheme NET

Shefja e Parisit kërkon hapjen e dyqaneve për të Premten e Zezë: Të ndalojmë shtetin që do të kontrollojë gjithçka

Presidentja e rajonit të Parisit ka kritikuar qeverinë franceze për dëshirën për të kontrolluar gjithçka ndërsa ajo kërkoi rihapjen e dyqaneve tgjatë muajit nëntor, duke pretenduar se shitësit e vegjël po humbnin ndaj markave të mëdha në internet.

Valérie Pécresse, shefja rajonale e Parisit, i tha BFM TV të hënën se bizneset e vogla vuanin nga kufizimet e Covid-19 dhe duhej të rihapeshin më 27 nëntor, i njohur gjithashtu si e Premtja e Zezë.

Bizneset jo thelbësore aktualisht janë mbyllur deri më 1 dhjetor si pjesë e bllokimit të dytë të Francës.

Pécresse pohoi se nëse shitësit më të vegjël nuk do të lejoheshin të hapnin përsëri për Black Friday, një ditë kryesore në kalendarin tregtar, atëherë ata do të humbnin ndaj markave globale me një prani të madhe në internet.

Presidenti rajonal shtoi se qeveria duhej të ishte më elastike dhe të lejonte bizneset e vogla të hapeshin në kushte të kufizuara që nuk do të minonin udhëzimet e Covid-19.

“Ne nuk duhet të mbyllemi krejtësisht sepse kjo po na dëmton shumë. Ne duhet ta ndalojmë këtë shtet burokratik që dëshiron të kontrollojë gjithçka.” – theksoi ajo.

Komento

Adresa e email nuk do te publikohet. Fushat jane te domosdoshme *

*