Vendosni fjalën kyçe....

Suedia regjistron numër të lartë infektimesh me Covid-19, vijon t’i rezistojë karantinës


Shkalla e infeksionit me Covid-19 të Suedisë është më shumë se dyfishi i Britanisë, Gjermanisë ose Spanjës dhe shkalla e vdekjes së saj është edhe një herë më e larta e vendeve nordike.

Disa pjesë të Suedisë kanë norma infeksioni të ngjashme me pikat më të nxehta në Evropë dhe rastet ende nuk kanë filluar të bien pas valës së dytë siç kanë ndodhur në Britani, Francë dhe shumë vende të tjera të Evropës.

Pasi niveli i vdekjes së Suedisë ra në nivele të ngjashme me Danimarkën, Norvegjinë dhe Finlandën gjatë verës, tani është edhe një herë më i larti nga katër vendet, me 1.000 vdekje të reja të regjistruara në muajin e fundit.

Ndërsa Suedia ende nuk ka bllokimit të plotë, masat e saj gjatë valës së dytë janë më shumë të ngjashme me ato në pjesën tjetër të Evropës, me shkollat ​​e mbyllura, shitjet e alkoolit të kufizuara dhe tubimet e kufizuara në tetë persona.

Suedia e filloi vjeshtën me shifra më të ulëta se 100 raste dhe vetëm disa vdekje në ditë. Por rastet janë rritur pa pushim që nga fundi i shtatorit, duke kaluar 5,000 raste në ditë javën e kaluar, duke i dhënë Suedisë një normë më të lartë infeksioni se çdo vend i madh në Evropën Perëndimore.

Shkalla e tanishme e Suedisë prej 346 rastesh për 100,000 njerëz në një javë është më shumë se dyfishi se në Gjermani (155), Britani (151) ose Spanjë (121).


Rregjistrohu
Më njofto
guest
0 Komente
Reagimet
Shikoni të gjitha komentet