Vendosni fjalën kyçe....

Këshilli i Qytetit miraton projektin e stadiumit të ri të Evertonit i cili do ndërtohet në breg të detit


Planet e Everton FC për një stadium të ri me 52,000 vende janë miratuar unanimisht nga këshilltarët e qytetit.

Klubi tha se Bramley-Moore Dock do të jetë një vlerë e shtuar në bregdetin e qytetit dhe shpreson të presë lojëra atje në 2024.

Skema prej 500 milion £ për të cilën pretendohet se do të krijojë 15,000 vende pune tani do t’i shkojë qeverisë për fjalën e fundit.

Planet e përshkruara për një seri zhvillimesh të drejtuara nga komuniteti në faqen Goodison Park të Everton u miratuan gjithashtu.

Anglia historike kishte kundërshtuar stadiumin e ri në Bramley-Moore Dock duke thënë se mund të dëmtonte trashëgiminë e qytetit, por kjo u hodh poshtë nga komiteti i planifikimit të qytetit.

Klubi i Premier League, i cili ka qenë në Goodison Park që nga viti 1892, tha se kishte kërkuar një shtëpi të re për 25 vjet për shkak të kufizimeve në shtëpinë e tij aktuale.

Zhvillim do të ishte stadiumi “më gjithëpërfshirës dhe i qëndrueshëm” në Mbretërinë e Bashkuar dhe do të “ruajë trashëgiminë e zonës”, tha zyrtari ekzekutiv i Everton Prof Denise Barrett-Baxendale në takim.

Ajo tha se ishte një “mundësi një herë në një brez” për të rigjeneruar një nga zonat më të privuara të qytetit, duke krijuar mijëra vende pune dhe të ishte një “pjesë kryesore në planin e rimëkëmbjes post-pandemike të rajonit”.

Sipas planeve, toka me 52,888 vende mund të presë deri në katër koncerte pop në vit si dhe dasma, funerale, festa të Krishtlindjeve dhe konferenca.

Dhe faqja aktuale e klubit Goodison Park do të shndërrohet në “strehim me cilësi të lartë, të përballueshme, një qendër shëndetësore, hapësira me pakicë dhe kohë të lirë dhe një zonë të ndërmarrjeve rinore” për komunitetin Walton.


Rregjistrohu
Më njofto
guest
0 Komente
Reagimet
Shikoni të gjitha komentet